Syysvaltuuston kokous alkoi klo 9:30 ja kokouksen aluksi kuulimme totuttuun tapaan pj Eeva Anttisen ajatuksia menneeltä valtuustokaudelta. Viikonlopun tulevia henkilövalintoja ajatellen täysin odotettavaa olikin, että suurempia kannanottoja mihinkään asioihin ei kuultu vaan lähinnä puheessa keskityttiin kertaamaan niitä positiivisia aikaansaannoksia, joita menneellä valtuustokaudella on syntynyt.

Henkilövalinnat

Kennelliiton hallituksen puheenjohtajaksi ehdotettiin Helena Sunia, jolle ei yllättäen löytynytkään yhtään vastaehdokasta ennakkotiedoista poiketen. Olen toki usein aiemminkin arvostellut kennelliittoa ja sen jämähtäneitä asenteita, mutta en sentään uskonut siihen, mitä seuraavaksi tapahtui... vanhan neuvostovallan tyyliin äänestimme seuraavaksi Helena Sunin luottamuksesta, vaikka hän oli ainoa ehdokas!

Kuluuhan se viikonloppu noinkin. Suotta kai sitä oikeista asioista keskustelee, kun voidaan käyttää aikaa niinkin kehittävästi kuin äänestämällä yhdestä ehdokkaasta.

Hallitukseen odotettiin olevan tunkua. Ehdokkaita oli kuitenkin vain 4 kpl kun erovuorossa oli 3 henkilöä. Ennakko-odotuksista poiketen Aarnion Erkki sai tehdä tilaa istuvalle palveluskoirien pj:lle Tapio Toivolalle. Asetelmat hallituksessa edustukselliselta kannalta säilyivät siis ennallaan.

Budjetti

Henkilövaalien jälkeen saatiinkin sitten todistaa budjetin kohdalla sitä, miten samoilla monimuotoisuustutkimuksilla selitettiin hieman jokaisen kohdan menoeriä. Itse laskin tuon mainitun ainakin kolmen eri position kohdalla.

Toivottavasti joku noista kolmesta määrärahasta löytää lopulta tiensä myös oikeaan kohteeseen. Yksikin mainituista summista oli eri suuruusluokassa kuin omien rotujemme monimuotoisuuden tutkimiseen arvioitu menoerä.

Sekoilua sääntömuutosten kanssa

Jotta tilanne ei olisi yhtään selkiytynyt saimme käsiteltäväksemme monta sääntömuutosesitystä, joiden käsittelyn yksi kerrallaan hallitus veti pois. Suurimpana virheenä näissä esityksissä oli puutteellinen valmistelu. Viimeisenä saman kohtalon teki meitäkin koskettava VAHI –kokeen muutos ja siinä kaadettiiin kyllä lapsi pesuveden mukana.