Käytännössä yleiskokouksen tehtävänä oli valita henkilöt ns. vapailta listoilta valtuustoon. Rotujärjestöt ja kennelpiirit nimeävät omalta osaltaan edustajansa jo etukäteen.

Metsästyskoirajärjestöjen riveistä Jaakko Ilvonen (Jukka Immonen) ja Sakari Poti (Juha Lepistö) saivat valtuustopaikan, mutta Hannu Talven (Risto Hautakoski) äänimäärä riitti listalla 14. sijaan (12 valittiin, suluissa mainittu on esitetty henkilökohtainen varajäsen).

Jotta lauantain sirkus ei liian pian unohtuisi, päättivät eräät vanhat valtuutetut nostaa yleiskokouksessa esille lauantaina tehtyjä päätöksiä uudelleen käsiteltäviksi. Kokouksen puheenjohtajana toiminut Lauri Tervonen ei tätä luonnollisesti sallinut, mutta ehkä eräät saivat tällä keinoin muutamia ääniä omiin tarkoituksiinsa. Populismi on monessa asiassa hyvä peliväline.

Yleiskokouksessa annetut äänimäärät olivat niin suuria, että ilman valtakirjojen keräämistä ja edustajien aktiivista osallistumista olisimme todennäköisesti jääneet ilman paikkoja vapailta listoilta!