Kennelliiton superviikonloppu valintoineen on edessä tulevana viikonloppuna.

Poikkeuksellisen viikonlopusta tavallisiin syysvaltuustoihin nähden tekee se, että yleiskokous pidetään samana viikonloppuna. Tämä toistuu vain joka kolmas vuosi.

Yleiskokouksen pitovuosienkin teemat vaihtelevat. Vain joka toinen kerta (eli joka kuudes vuosi) myös hallituksen pj on erovuorossa samana viikonloppuna kuin yleiskokous pidetään.

Syysvaltuustossa lauantaina valitaan

  • Hallituksen erovuoroiset jäsenet ja
  • Hallituksen puheenjohtaja

Yleiskokouksessa sunnuntaina valitaan

  • Uusi valtuusto, johon kennelpiirit ja rotujärjestöt ovat tahoillaan nimenneet edustajansa, lisäksi valitaan ns. vapailta listoilta 12 jäsentä valtuustoon
  • Valtuuston puheenjohtajisto

Koiramme lehdestä saimme lukea etukäteen, että entiset henkilöt ovat halukkaita jatkamaan niin hallituksen jäseninä kuin puheenjohtajistoissakin. Näiden nimiin vannotaan ja hyvin vähän kyseenalaistetaan sitä löytyykö kannatusta tehtävien jatkamiseen.

Ehkä kannatusta sitten löytyy kylliksi.

Kentällä on monissa yhteyksissä rummutettu muutoshalun puolesta ja sitä olen itsekin peräänkuuluttanut. Suuri kiitos kaikille niille jäsenillemme, jotka ovat jaksaneet tehdä töitä mm. valtakirjojen hankkimiseksi.

Oma takkini rupeaa olemaan jo tässä vaiheessa tyhjä eikä kovin suuria odotuksia ole tulevan viikonlopun suhteen. Metsästyskoirarotujärjestöt ovat pitäneet yhteispalaverinsa Kajaanissa samoin kuin laajempi foorumi käyttökoirapuolella Tampereella. Noissa molemmissa olin mukana.

Muutosta merkittävissä henkilövalinnoissa ei ole tulossa. Se oli toisaalta tiedossakin, koska valinnat tekee vanha valtuusto.

Tavoitteemme yleiskokoukseen oli saada hyviä ehdokkaita vapaille listoille ja sitä kautta uuteen valtuustoon. Päätöksenteko on keskittynyt tällä hetkellä aivan liikaa suuriin kaupunkeihin ja vieläpä kehätien sisäpuolelle. Saa siinä sitten suuri suomalainen metsien mies ihmetellä lopputulemaa päätösten osalta!

Olemme onnistuneet saamaan muutaman henkilön ehdolle maakunnistakin, mutta samalla on tiedossa, että menetämme joitakin siellä aikaisemmin olleita henkilöitä.